"Cyklistický potěr v Lošticích".

05.02.2013 12:02


Jsme rádi, že se po dlouhé "ospalé" době Loštice pomalu probouzejí k cyklistice.

Loštický oddíl byl založen v roce 1977, kdy Emil Hekele st. aktivně ukončil svoji bohatou profesionální kariéru cyklisty (silničáře) a začal se pomalu věnovat mládeži.
Cyklistického loštického potěru v té době a později bylo dostatek. Např: Bratři Palouškové, bratři Večerkové, bratři Musilové, bratři Zemánkové, bratři Kohoutkové, a další např: Michal Reif, Tomáš Konečný, Josef Mudřík, Emil Hekele ml., Pavel Zitta ml. to dotáhly hodně vysoko.

- Martin Musil (Dukla Brno)
- Michal Reif (Favorit Brno) několikanásobný čs.reprezentant a učastník Mistrovství Světa.
- Tomáš Konečný (Favorit Brno, Wustenrott-ZVVZ, T-mobile atd.) několikanásobný čs.reprezentant a učastník Mistrovství Světa, Vítěz etapy na VUELTĚ, účastník Závodu Míru a TOUR DE FRANCE.
- Josef Mudřík (TJ ŽD Bohumín, JOKO-VELAMOS)
- Emil Hekele ml. (DUKLA PRAHA, FAVORIT BRNO, SPARTA PRAHA) několikanásobný čs.reprezentant a učastník Mistrovství Světa, Mistrovství Evropy.
- Pavel Zitta (PSK Whirpool) několikanásobný čs.reprezentant a učastník Mistrovství Světa, Mistrovství Evropy.

V cyklistickém oddíle v Lošticích se v tuto dobu trenérské činnosti chopil Emil Hekele ml., který se nyní snaží předat své bohaté zkušenosti mladým cyklistům jako jsou Tomáš Bárta (14let), Jakub Dostál (15let), Barbora Bubeníčková (13let) a další mladí adepti Jaroslav Vykydal (9let), Gabriela Bártová (9let).

 

Věříme, že cyklistického "potěru" v Lošticích přibude a že jednou budeme na ně hrdí.