Finále ČP MASTERS Košumberk - Bárta vyhrál, Hekele druhý, Tyráček dvanáctý

15.01.2012 07:46

 

Finálový závod Českého poháru MASTERS byl posledním závodem sezóny 2011/2012. V této sezóně se jelo úctyhodných 18.závodů a právě Košumberk byl tím posledním finálovým, ve kterém se udělovali body 1,5 vyšší než obvykle!!!!


Psa by do včerejšího a pošmourného počasí, které bylo kolem nuly nikdo nevyhnal. Silný vítr dělal ještě větší zimu než opravdu byla, ale na druhou stranu jaké by cyklokrosaři chtěli počasí v lednu??? Cyklokros je zimní disciplína a tak o nepřízně počasí není nouze!!! Trošku spíše bolí slabá účast než zmíněné počasí!!!
Na start v Košumberku se postavilo "pouze" 30 závodníků ve třech kategoríích, což není na finálový závod mnoho!!! A to se ještě postavil na start tréninkově náš žák Tomáš Bárta, který jel "závod tréninkově". Závod je mnohdy lepší než trénink a pro mladé toto pravidlo platí dvojnásob. A tak Tomáš si apoň zazávodil s kategorií Masters a vyzkoušel si jinou, pro něj novou trať.

 

V jednotlivých kategoriích trimumfovali:

MASTERS A:
Po vydařeném startu Emila Hekeleho, který první okruh udával tempo závodu se ve druhém ze sedmi okruhů přidal favorit závodu Jiří Chyba. Oba jezdci diktovali tempo celého závodu zhruba do poloviny, kdy Emil Hekele nestačil na suveréna letošní sezóny Jiřího Chybu a prostě mu odpadl. Za Emilem jezdila početná skupina, Mlynář Vlastik (kategorie A), Váňa Petr (A), Prokeš Petr (B) a Kovařík Ivo (B). Postupem času se Vlastik Mlynář začal této skupince vzdalovat a poodjel, zatímco Ivo Kovařík odpadl. A tak karty na stupně vítězů byli rozdány. Do cíle dojel vítězný Jiří Chyba před Emilem Hekelem a Vlastikem Mlynářem.
Náš další zástupce Martin Tyráček si v tomto závodě vedl velice dobře, kdy do poloviny závodu jezdil na skvělé sedmé pozici, ale bohužel defekt zhatil Martinovo skvělé vystoupení. Přesto předvedl Martin skvělý výkon, který je příslibem do následující sezóny 2012/2013. 

Pořadí závod:                                                      Pořadí celkově Český pohár:

1. Chyba Jiří            0:31:02                        1. Chyba Jiří              358,5   b
2. Hekele Emil                -41                        2. Mlynář Vlastimil       340     b
3. Mlynář Vlastimil          -46                        3. Váňa Petr              301     b
12. Tyráček Martin    -1 kolo                       6. Hekele Emil            199,5  b                                    
                                                                              9. Tyráček Martin       148     b





Výsledky všech kategoriíích z Košumberku a celkového hodnocení ČP - uvádíme níže.

 

Výsledky Košumberk finale_kosumberk.xls (51,5 kB)

Výsledky celkově ČP MASTERS po 18.závodech 18-celkove_cpm_2011.xls (56 kB)

Fotogalerie:

https://martinkatera.rajce.idnes.cz/Cyklokros_Kosumberk_14._1._2012/