Do Pont-Château bez Zdeňka Štybara

12.01.2011 14:39

 

Celkem sedmnáct reprezentantek a reprezentantů vyrazí do Francie na předposlední světový pohár v letošní sezoně. Světový šampión zůstává na Mallorce a dává přednost přípravě na mistrovství světa.


Národní tým absolvoval od pondělí do středy v Lounech poslední soustředění určené především pro juniory, třiadvacítkáře a ženy. Po něm nám reprezentační trenér Stanislav Bambula potvrdil tyto účastníky pro Pont-Château:

Junioři: Bohata, Medek, Nipl, Skála, Svoboda

U23: Boroš, Nesvadba, Paprstka, Petruš, Polnický J.

Ženy: Havlíková, Mikulášková

Muži elite: Bambula, Dlask, Kášek, Kyzivát, Zlámalík


Zdeněk Štybar odcestoval z Hlinska rovnou do Vídně, kde přenocoval a odtamtud odletěl na Mallorcu. Nakonec se rozhodl prodloužit si tréninkový pobyt až do 21. ledna, kdy se vrátí do Belgie.

„Pont-Château vynechám ze dvou důvodů. Ve světovém poháru jsem v celkovém pořadí desátý a už v něm nemám moc co získat. A potom cesta do Francie a zase zpátky by byla náročná,“ uvedl na týmových stránkách. Rozhodl se tedy zůstat a ve smolné sezoně všechno podřídit úspěchu na mistrovství světa v Sankt Wendelu. Před ním absolvuje ještě dvojku v Zonnebeke a poslední světový pohár v Hoogerheide.

Bronzový Jaroslav Kulhavý se rozhodl ukončit cyklokrosovou sezonu, hodlá se plně věnovat přípravě na sezonu horských kol. Také on zamíří na Mallorku, v Hlinsku novináře informoval: „Měl bych tam odletět za dva týdny. Jednou bych chtěl zkusit celou cyklokrosovou sezonu, ale teď pro mě mají prioritu biky. V roce 2012 se koná olympiáda v Londýně a to je můj hlavní cíl!“

Pro Hoogerheide by se už měl vrátit Radomír Šimůnek a také Kateřina Nash, která se nyní připravuje doma v Kalifornii.


Oficiální startovní listina pro SP v Pont-Château na stránkách UCI